10 nejcennějších drahokamů, které kdy byly prodány v aukci, hodnoceno

Obsah:

10 nejcennějších drahokamů, které kdy byly prodány v aukci, hodnoceno
10 nejcennějších drahokamů, které kdy byly prodány v aukci, hodnoceno
Anonim

Lidé vydají miliony dolarů, aby vlastnili nejvzácnější drahokam na světě. V posledních letech dražitelé z celého světa dražili a prodávali nádherné rekordní drahokamy a diamanty, o kterých lidé jen sní. Je opravdu úžasné vidět, kolik peněz jsou lidé ochotni utratit, aby vlastnili bezchybný a super vzácný drahokam.

V Hongkongu, New Yorku a Ženevě dražitelé prodali drahé kameny za miliony dolarů a každý rok se zdá, že lidé hledají ty nejdražší a neobyčejné drahokamy ze všech. Od úžasných diamantů se vzácnými růžovými odstíny až po bezchybné modré diamanty objevené v Jižní Africe, tyto milionové drahokamy jsou jedny z nejluxusnějších a nejžádanějších na Zemi a lidé jsou ochotni udělat cokoliv, aby je vlastnili. Zde je seřazeno 10 nejcennějších drahých kamenů, které kdy byly prodány v aukci.

10 Sladká Josephine (28,5 milionů $)

Hongkongský magnát nekoupil jen jeden, ale dva vzácné barevné diamanty pro svou sedmiletou dceru na aukci v Ženevě ve Švýcarsku v roce 2015. Přejmenoval je na Josephine po své dceři a zaplatil celkem 77 milionů dolarů za oba diamanty. "Sweet Josephine" koupil Joseph Lau, 16,08-karátový živý růžový diamant za 28,7 milionu dolarů (francouzsky). Druhý, modrý diamant, byl prodán za 48,4 milionů $ a je na tomto seznamu níže.

Joseph Lau je developer a Forbes jeho jmění odhaduje na neuvěřitelných 9,9 miliardy dolarů. Podle FOX je Lau známý tím, že svým dětem kupuje drahé a krásné drahokamy a diamanty.

9 De Beers Millennium Jewel (32 milionů $)

V roce 2016 byl v Hongkongu vydražen 10,1karátový živý modrý diamant a po prodeji za téměř 32 milionů dolarů se dostal do rekordů jako nejdražší diamant. De Beers Millennium Jewel 4 je největší modrý drahokam s oválným brusem Fancy Vivid modrý diamant, který se kdy objevil na aukci.

Tento krásný modrý drahokam byl součástí kolekce Millennium Jewels, která se skládá z jedenácti modrých diamantů. Drahokamy se také dostaly na titulky, když byly součástí pokusu o mnohamilionovou loupež, která se nezdařila.

8 Diamant Zoe (32,6 milionů $)

Jeden z nejdražších barevných diamantů je známý jako Zoe Diamond, 9,75karátový modrý diamant, který byl vydražen a prodán v Sotheby's New York.

Diamant byl prodán za 32 milionů dolarů v listopadu 2014 a koupil ho hongkongský magnát Joseph Lau, který má ve zvyku kupovat diamanty a drahokamy. Lau koupil úžasný diamant pro svou dceru Zoe, po které je diamant pojmenován.

7 The Orange (35,5 milionu $)

Tento úžasný oranžový diamant je největším diamantem Fancy Vivid Orange, který byl kdy vydražen. Drahokam ve tvaru hrušky o hmotnosti 14,82 karátů překonal rekordy, když byl v roce 2013 prodán za více než 35 milionů dolarů na akci Christie's Geneva Magnificent Jewels.

Podle Forbes jedinečný oranžový diamant také vytvořil světový rekord v ceně za karát pro jakýkoli barevný diamant prodaný v aukci za 2 398 151 $ za karát.

6 The Prince Diamond (40 milionů $)

Princie Diamond je 34,65-karátový efektní, intenzivní růžový broušený kámen, který byl vydražen a prodán v Christie's v New Yorku za 39,3 milionu dolarů v roce 2013.

V té době byl diamant nejdražším drahokamem, který se kdy prodal v historii aukční síně, a nejdražším diamantem, který byl kdy prodán na aukci v USA. Nádherný růžový diamant je největší svého druhu a pochází ze starověku diamantové doly Golconda, Indie.

5 The Graff Pink (46,15 milionů $)

Tento mimořádný růžový diamant kdysi vlastnil Harry Winston a patřil do jeho soukromé sbírky, ale později byl vydražen v Sotheby's Magnificent Jewels Sale v Ženevě a prodán Laurenci Graffovi za 46 milionů dolarů, čímž se stal jedním z nejdražších. drahokamy, které se kdy prodaly v aukci.

24,78karátový diamant Graff Pink je extrémně vzácný a Graff dokonce nechal diamant přebrousit, takže barva přešla z intenzivní na živou a čistota kamene byla bezchybná.

4 Blue Moon Of Josephine (48,4 milionů $)

Hongkongský kupec Joseph Lau koupil vzácný „Blue Moon Diamond“v aukční síni Sotheby's za 48,4 milionu dolarů, čímž vytvořil další rekord pro nejdražší drahokam prodaný v aukci.

12,03karátový diamant ve tvaru polštářku byl přejmenován na „The Blue Moon Of Josephine“po jeho dceři. Ten samý den Lau koupil zářivě růžový diamant za 28,7 milionu dolarů, čímž za oba drahokamy vydělal neuvěřitelných 77 milionů dolarů.

3 Winston Pink Legacy (50,66 milionů $)

Klenotník Harryho Winstona zakoupil tento úchvatný růžový diamant za rekordních 50,66 milionu dolarů v Christie's v Ženevě v roce 2018. Přejmenován na „The Winston Pink Legacy“, prsten 2,6 milionu dolarů za karát stanovil světový rekord za růžový diamant a kdysi byl ve vlastnictví rodiny Oppenheimerů.

Odborník na klenoty Francios Curiel nazval diamant „Leonardo Da Vinci z diamantů.“

2 Oppenheimer Blue (57,5 milionů $)

14,62karátový smaragdově vybroušený diamant Oppenheimer Blue je největším diamantem Fancy Vivid Blue, který byl kdy prodán v aukci, a byl zakoupen za 57,5 milionu dolarů v Christie's v Ženevě v roce 2016.

Ohromující prsten s modrým diamantem kdysi vlastnil důlní magnát Philip Oppenheimer a anonymní kupec jej správně pojmenoval.

1 CTF Pink Star (71,2 milionů $)

V listopadu 2018 byl v aukční síni Sotheby's v Hong Kongu prodán nejdražší drahokam, jaký byl kdy prodán v aukci, a největší diamant Internally Flawless Fancy Vivid Pink, jaký kdy Gemological Institute of America klasifikoval, za 71,2 milionu dolarů.

Tento úžasný 59,60karátový oválný diamant Fancy Vivid Pink o hmotnosti 59,60 karátů, pojmenovaný jako Růžová hvězda, koupil renomovaný klenotník Chow Tai Fook.

Doporučuje: